2022 Engeland

 

Mei 2022 met de cabrio naar het James Herriot landschap in de Yorkshire Dales, het Lake District en het Peak District gereisd. 

Het gehuurde huis lag dicht bij één van de mooiste delen van Yorkshire, het Swaledale en het Wensleydale. Op weg daar naar toe hebben we Hadrians Wall gevolgd en door de North Pennies richting 

Elysian Fields @ Ing Hill Lodge in Outhgill gereden. 

Voor de eerste dag in the Dales had ik een route uitgezet langs plaatsjes als Keld, Twaithe en Hawes. Het bracht ons door één van de mooiste Engelse landschappen van Midden Engeland.  

De keuze voor Outhgill heb ik ook gemaakt omdat ook het Lake District hiervandaan prima aan te rijden is.  

Vervolgens hebben we weer een dag The Dales gedaan. Maar nu richting Grassington. Dat is het dorpje waar James Herriot is opgenomen.  

Natuurlijk regent het hier ook wel eens, het is niet voor niets zo groen. Dus vandaag dichtbij gebleven en het Garsdale bezocht. 

Op de terugweg vanuit een dagje York werd het eindelijk droog en kwam er zelfs wat blauw aan de lucht. Dus op het einde van de dag via Reeth, Gunnerside en Muker richting de Buttertubbs Pass. Hier vandaan zijn de uitzichten fenomenaal richting Hawes en Twaithe.   

Weer een dagje Lake District. Dit keer richting het Little and Great Langdale. Ons ouwe cabriootje had het hier en daar echt zwaar op de steile en hobbelige wegen, maar heeft het volgehouden. 

Afscheid genomen van Outhgill en op weg naar het Peak-district. Maar natuurlijk niet  zonder nog een mooie route door The Yorkshire Dales te rijden. 

In de directe omgeving van Sheffield ligt een prachtig gebied, genaamd het Peak District. Dorpjes als Castleton, Edale, Hathersage, Edensor zijn echt de moeite waard. Maar ook bij Mam Tor en de Winnats Pass vind je geweldige uitzichten over het Engelse landschap. 

Typische Engelse dorpjes als Bakewell en Ashford-in-the-Water, dreigende regenluchten, weggetjes om te wandelen en steile passen. Je komt het allemaal tegen tijdens een verblijf in het Peak District. 

Op de terug weg naar de ferry in Newcastle zijn we via de Yorkshire Moors naar de kust gereden. Daar nog even het pittoreske dorpje Robin Hood's Bay bezocht.