2021 Frankrijk

In september zijn we met onze cabrio naar 3 verschillende streken in het oosten van Frankrijk geweest. En in de verbinding hebben we alleen gebruik gemaakt van Groene Michelin wegen. We hebben de Franse Alpen bij Lac de Annecy bezocht, de Drome vanuit Buis les Barronnies verkent en in de Var hebben we in Montauroux overnacht.

Omdat het nogal veel was in korte tijd zal ik de winter wel nodig hebben om het verhaal te laten zien.

Franse Alpen

Aan het Meer van Annecy hadden we niet altijd mooi weer. Maar de streek heeft ons zeker overtuigd van het feit dat een bezoek op een later moment echt de moeite waard is.

De Vercors ligt in het zuid-oosten van Frankrijk, tussen Grenoble en Valence, en is een middelhoog gebergte. Dit overgangsgebied tussen de zuidelijke en de noordelijke Alpen biedt spectaculaire landschappen met canyons, kliffen, bergpassen en hoogvlaktes, en er is een uitzonderlijke flora en fauna te bewonderen.

Drome

Onze verblijfplaats voor 4 nachten was Buis les Barronies. Ons appartementje was in het Le Cloître de Dominicains en is gevestigd in een 16e-eeuws klooster, in het hart van het dorpje.

Dag 1 in de Drome hebben we de uitgebreide markt van Nyons bezocht. En daarna de route gereden langs Dieulefit, Visan, Seguret en hebben we dag afgesloten in Vaison la Romaine.

Dag 2 in de Drome hebben Malaucene, Bedoin, Venasque, Gordes, Menerbes, Bonnieux, Rustrel bezocht en zijn we via de Belvedere St Jean weer terug gereden.

Dag 3 in de Drome hebben we Die, Chamaloc, Pontaix, Mirmande, Grignan bezocht en in de regen via Faucon weer terug.

Montauroux, Provence-Alpes-Côte d'Azur

Dag 1  in de Var hebben we Montauroux, Mons en Seillans verkend. Onze uitvalsbasis was https://www.lavillajasmin.com/

Dag 2 zijn we via de markt van Fayence naar de markt van Antibes gereden. En daarna het binnenland weer in richting St Paul de Vence, Tourettes sur Loup en Gourdon. En waren net op tijd voor de zonsondergang boven Callian vanuit Montauroux gezien.

Dag 3 was naar de Gorges du Verdon. Steile rotswanden die de 700 meter aantikken. Azuurblauw water. Smalle doorgangen en verborgen strandjes. We hebben het over Les Gorges du Verdonook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. Eén van Europa’s langste kloven waar maar liefst 25 kilometer lang blauwer dan blauw water doorheen stroomt.

Dag 4 hebben we Menton bezocht en zijn terug gereden langs Monaco en Eze. En omdat we er toch waren nog een zonsondergang meegepakt. Nu ook in het dorp Montauroux.

Dag 5 was onze laatste dag en hebben we nog wat dorpjes in de buurt gedaan die we eerder hadden overgeslagen. Dat waren Callian, Fayence, Bargemont, Claviers en Callas. En vervolgens nog de D25 en een stukje van de Route Napoleon gedaan om deze heerlijke reis met onze cabrio af te sluiten.