Cuba

In januari 2019 deed de gelegenheid zich voor om een weekje naar Cuba te gaan. Heerlijke temperatuur (26 -31) en de meeste kans op mooi weer. En is 10 uur vliegen dan niet wat ver voor een weekje? Mijn trip naar de Dolomieten duurde langer (15 uur) en moest ik zelf rijden, en nu had ik een "chauffeur".  We zijn van Havana naar Vinales gereden, toen via Cienfuegos naar Trinidad, en uiteindelijk via Santa Clara naar Varadero

Havana

In anderhalve dag Havana kun je veel zien. Ik had thuis een route uitgestippeld vanaf het Capitollo door Viejo Habana (Oud-Havana). Gelukkig bleek ons Casa Particolares (B+B) op loopafstand van het centrum te liggen. Dus op zoek naar de typische straatjes, auto's en mensen in het fascinerende Havana.

Vinales

Na een rit van ca 175 km vanuit Havana over zeer slechte wegen zijn we rond 1500 uur aangekomen bij Hotel Horizontes Las Jazmines. Vanaf de rand van het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de Vinales vallei. De vallei staat bekend om z'n tabaksvelden en de Mojotes. Die Mojotes zijn bijzonder gevormde kalkrotsen. Door het zoeken naar ons hostal, over zo mogelijk nog slechtere wegen,  hebben we veel tijd verloren in het dorp waardoor een zonsondergang er niet meer in zat. Dus dan de volgende morgen maar vroeg op. Niet de nevel en zon die ik hoopte maar toch wel mooi.