2021 Alpen en Dolomieten

Oktober 2021 had ik als doel om de herfstkleuren in de Alpen en Dolomieten te fotograferen. Eerst zijn we 3 dagen in Oostenrijk geweest. Daarvan hier een selectie van de gemaakte foto's 

Dagtocht 1 ging via Schloss Neuschwanstein naar het Ober-Ammergau in de buurt van Garmisch.  Dagtocht 2 ging via de Blindsee richting de Fernpas, toen de Piburger See bezocht en een stukje van het Oetztal. Vervolgens over de Hahntenpas weer terug. Op dag 3 reden via het Tannheimertal richting Oberstdorf en daarna het Kleinwalsertal in. Na 3 prachtige dagen zijn we via het Wipptal, vlakbij de Brennerpas,  naar de Dolomieten gereden. 

Mocht je vragen hebben over de tocht of de foto's dan mag je me altijd contacten. 

Dagtocht 2 ging via de Blindsee richting de Fernpas, toen de Piburger See bezocht en een stukje van het Oetztal. Vervolgens over de Hahntenpas weer terug.

Op dag 3 reden via het Tannheimertal richting Oberstdorf en daarna het Kleinwalsertal in. Na 3 prachtige dagen zijn we via het Wipptal, vlakbij de Brennerpas,  naar de Dolomieten gereden. 

Mocht je vragen hebben over de tocht of de foto's dan mag je me altijd contacten.

Dolomieten in de herfst

Op de eerste volle dag zijn we de Fedaia en Sella pas overgestoken. Via Alpe di Siusi naar Val di Funes, met het kerkje en Santa Maddalena als hoogtepunten. Einde van de dag via de Passo Valparola weer naar het appartement gereden. Na zo'n prachtige dag is je reis eigenlijk al geslaagd en kun je naar huis. Maar er kwam nog meer ......    

Dag 2 in de Dolomieten

Vandaag vroeg vertrokken richting Tre Cime de Lavaredo. In de planning stond niet alleen de wandeling rond dit massief maar ook een solo wandeling naar Cadini de Misurina. De lariksen waren mooier dan ooit gezien, ik heb dan ook geroepen dat alleen Olympisch Goud mooier is.   

Dag 3 verliep wat anders dan gepland. Dit kwam door wegwerkzaamheden op de Passo Duran. Maar hierdoor zie je de, werkelijk schitterende Dolomieten, van 2 kanten en dat heeft ook z'n voordelen. Wel leuk om bepaalde delen van de Dolomieten te zien waar ik eerder diverse huttentochten heb gelopen. De avond hebben we op de Passo Giau doorgebracht. Koud en winderig, maar zo mooi ....

Dag 4 zijn we 's morgens naar het Lago di Braies gereden. Je moet daar voor 0900 uur zijn en je ding doen want daarna gaat het water rimpelen. En helemaal als vanaf 1000 uur de bootjes verhuurt gaan worden.  

Via het Valle di Sesto zijn we daarna over prachtige bergwegen naar het Sella Massief gereden, met als doel de zonsondergang. 

Dag 5 gestart op de plaats waar deze gisteren eindigde, op de Passo Sella. Maar nu voor een zonsopkomst. Dus na 31 haarspeldbochten in het donker de kou trotserend voor de eerste zonnestralen op de het Sassolungo massief. 

Daarna met de Sass Pordoi kabelbaan naar het Terrazza Delle Dolomiti. Het wordt ook wel het terras van de Dolomieten genoemd, vanaf hier kun je alles zien! De Piz Boè, de Sassolungo, de Sassopiatto, de Pelmo, de Civetta, de Marmolada, de Sellaronda, de Alpe di Siusi, de Ciampac ... deze plek is prachtig. 

Toen via de Karerpas en Tiers om de Gruppo del Catinaccio heen gereden en daar ook weer dingen gezien waar we echt nog een keer naar toe willen. 

 

De foto's zijn hier in een lichte resolutie geplaatst, maar in de optimale versie geschikt om op poster-formaat tot 150x100 af te drukken.